Hur man kan hitta billiga flygresor – snabbt, enkelt med olika verktyg

Det finns många olika sätt att leta efter resor. Det gamla sättet att titta i resebroschyrer, annonser i tidningar och att besöka resebyråer är väldigt tidskrävande och man hittar oftast inte den billigaste resan. Det går också att söka på olika resebyråers och flygbolags webbsidor för att hitta billiga resor.

Men inte heller detta är det effektivaste sättet att leta efter billiga resor. Det kan ta väldigt mycket tid för att hitta den resebyrån som har det billigaste priset. Det bästa sättet är att använda en jämförelse-site för flygresor.

Det finns flera olika jämförelsesidor eller sök-motorer för att jämföra flygresor. Men de flesta söker bara mellan punkt A till punkt B, som måste vara flygplatser.

Hur man kan hitta billiga flygresor

Det finns flera olika verktyg som en bra jämförelsesidor har och som gör att man kan hitta den bästa resan på ett enkelt sätt. Några bra verktyg är lågpriskalendrar för att hitta billigaste resdagarna, Varsomhelst-sökning för att söka på maxpris, temperatur och restid via karta, söka från till adresser istället för bara flygplatser.

Lågpriskalender

Genom att använda en integrerad lågpriskalender kan man få fram sökresultat som har hittats den senaste tiden för en viss resa. En lågpriskalender använder resultat från resor som andra användare har hittat den senaste tiden. Ju populärare en viss resa är desto fler resultat finns det i lågpriskalendern och på populära destinationer som t ex Barcelona (BCN) finns ofta priser för varje dag under den närmaste perioden. Men även om det finns mycket data är det inte garanterat att du kommer att hitta resa för samma pris. Detta kan bero på bland annat att lågpriskalendrar samlar ihop data som är upp till två veckor gamla. Då kan priset ha hunnit ändra sig eller resor i just den bokningsklassen har blivit fullbokade och de kvarstående flygstolarna är dyrare. Travoyaz har en integrerad lågpriskalender där man även ser den statistiska temperaturen för varje månad.

Varsomhelst-sökning

En ”Varsomhelst”-sökning innebär att du väljer var du åker från och sedan väljer Varsomhelst. Här behöver du bara ange vilken månad som du vill göra din utresa och din hemresa. Du väljer detta genom att välja en dag, vilken som helst, i den månaden du vill resa ut. Du kan sedan ställa in vilken temperatur du önskar att resmålet ska ha. Vilket pris du vill betala och hur lång restiden får vara. Temperaturen är den statistiska högsta genomsnittliga dagstemperaturen i grader Celsius.

Priset kommer från lågpriskalendern på samma sätt som beskrivet i lågpriskalender ovan. Restiden är den tid som ett normalt jetplan skulle ta att flyga direkt kortaste vägen utan mellanlandningar. Travoyaz är unika med att kunna göra en Varsomhelst-sökning på temperatur, pris och restid.

Nedan är ett exempel på hur lågpriskalendern ser ut.

När du har valt till och från, klicka på Utresa så att de närmaste 12 månaderna öppnas. Där visas billigaste priset per månad om det nu finns i lågpriskalendern. T ex för november så visas Från 163 kr. Dessutom så visas också den statistiska genomsnittliga högsta dagstemperaturen för varje månad.

Välj sedan den månad du vill åka och en kalender öppnas för varje dag i den valda månaden.

Här visas då det lägsta priset per dag från som finns i lågpriskalendern.

Välj sedan hemresedatum på samma sätt.

Adress

På alla andra jämförelsesidor kan man bara söka från och till flygplatser. Det minskar chansen att hitta den allra bästa resan. I värsta fall hittar du ingen resa alls om du bara söker från och till flygplatser. Det beror på flera saker som att det inte går att få fram den bästa resan på det sättet. Det första är att du kanske ska flyga till en plats där det finns flera olika flygplatser. Du kanske inte har varit där förut och är osäker på vilken flygplats som du ska välja.

På vissa platser finns det så kallade zoner. LON för London är en sådan zon som innefattar flera flygplatser i närheten av London. Men allra oftast finns inga sådan zoner som gör att du automatiskt får fram ”rätt” flygplats att åka till. Det kan vara så att du råkar välja en liten mindre trafikerad flygplats utan att veta om det. Ja då får du kanske inte den bliigaste resan som finns till den platsen. Det kan till och med vara så att du inte hittar någon flygresa alls på grund av att det inte finns några flyg just denna dag till flygplatsen eller att det överhuvudtaget inte går några reguljärflyg dit. Du kan heller inte söka överallt. Det måste finnas en flygplats nära dit du vill. Men det finns en lösning på detta problem!

Använd adress, som Travoyaz är unika med att ha, istället för att bara välja flygplats för ditt resmål. Då kommer Travoyaz att automatiskt söka fram olika resekombinationer till de flygplatser som ligger i närheten och dina chanser att hitta resor och att hitta de billigaste resorna ökar. Tack vare detta kan du även söka till platser som ingen annan jämförelsesida eller resebyråsida kan hitta. Travoyaz kommer i de fallen som det behövs då att visa anslutningsresor med olika färdmedel som tåg, buss, båt, bil, taxi, tunnelbana, pendeltåg mfl för att hitta hela resan dit du vill åka. Du kan naturligtvis använda adress för din från-destination. Det är bra om du bor mellan flera flygplatser och du inte är säker på vilken avreseflygplats som är billigast.

Exempel på hur det ser när man väljer en adress.

Anslutningar med tåg, buss mfl

När man söker med en adress i antingen från-fältet eller till-fältet så får man resultat med olika färdmedel. Man kan få en eller flera flygsträckor tillsammans med t ex tåg, buss eller andra färdmedel.

Här är exempel på sökresultat efter att ha gjort en sökning från Stockholm (STO), flygplats till Chamonix som är en adress. Då får man flera olika rutter. Den första här har först en flygsträcka mellan Stockholm och Geneva. Den andra sträckan är med buss från Geneva airport till Chamonix sud.

Genom att klicka på pilen till höger som finns vid varje sträcka visas mer information. Om det är en flygsträcka så visas de olika flyg som hittas.

Här visas utresa från Stockholm (ARN) till Geneva (GVA) och returresan med flyg.

Varje flygresa som visas kan ha ett eller flera priser. Det lägsta priset som har hittats ligger på knappen. I fallet ovan är priset som hittats 1 449 kronor. Klickar man på knappen kommer man att öppna resebyråns webbsida där man kan göra bokningen. Bokningar görs alltså aldrig direkt mot Travoyaz utan det är alltid hos en resebyrå eller ett flygbolag.

Om det finns fler än ett pris per flygresa så visas de ovanför knappen och finns ytterligare fler priser så visas en högerpil. Klicka på den för att se ytterligare priser. Det går även att klicka på dessa och då öppnas respektive resebyrås webbsida för att kunna boka just detta flyg och pris.

Detta är en rutt utan flygsträckor. Den består av tåg och buss. För Stockholm – Chamonix fås i detta fallet även ytterligare tre stycken rutter med buss och tåg som vi inte visar här.

För t ex buss och tåg mfl finns också en knapp att klicka på för att få mer information. Där visas hur ofta t ex bussen eller tåget går per vecka. Det går dock inte att göra bokningar för dessa färdmedel.

Här är ytterligare en rutt men där flygsträckan är mellan Stockholm och Torino och anslutningar med tåg och buss.

Kategorier

Det finns även något som vi kallar Kategorier på Travoyaz. Det är utvalda destinationer som vi har lagt in i olika kategorier som vi ständigt förbättrar.

Vi har just nu följande huvudkategorier.

 • Sol och Bad
 • Vinter
 • Städer
 • Sport
 • Äventyr
 • Kultur

Var och en av dessa huvudkategorier har underkategorier. Genom att välja någon av dessa kategorier så visas olika intressanta destinationer som förslag på resor som du kan göra. Alla kategorier går det att söka med statistisk temperatur.

Sol & Bad har följande underkategorier

 • Stadsstränder
 • Tropiska öar
 • Västindien
 • Söderhavet
 • Medelhavet

Vinter har följande underkategorier

 • Utförsåkning
 • Snowboard

Städer har följande underkategorier

 • Shoping
 • Romantik
 • Familj

Sport har följande underkategorier

 • Fotboll
 • Golf
 • Formel 1

Underkategorierna Fotboll och Formel 1 är vad vi kallar ”event”. Något som inträffar ett visst datum eller under flera dagar. T ex en fotbollmatch mellan Real Madrid och Barcelona spelas en viss dag och detta datum finns i vår databas så att om du söker på en datumperiod så fås alla fotbollsmatcher ur vår databas som spelas under perioden. När man väljer ett ”event” så visas även ”Dagar i perioden” i datumväljaren. Där anger du hur många dagar du vill resa i den valda perioden.

Äventyr har följande underkategorier

 • Natur
 • Safari
 • Dykning
 • Segling

Kultur har följande underkategorier

 • Teater
 • Museum
 • Festivaler
 • Koncerter

Festivaler och Koncerter är ”event” på samma sätt som fotbollsmatcher. T ex under Koncerter så fås fram koncerter med olika artister som uppträder på olika arenor runt om i världen.

Men däremot är inte Teater ett ”event”. Det är bara en plats där en teater finns. Men den innehåller i nuläget inte speciella teaterpjäser.

Hotell

Travoyaz söker också automatisk fram hotell varje gång du söker fram resor till en destination. Hotellen visas genom att klicka på rubriken Hotell bredvid Flyg när sökresultaten visas.

Sammanfattning

För att hitta den bästa och billigaste resan snabbt och enkelt gör du genom att använda olika verktyg som lågpriskalender och använda adress som till-destination om det finns flera flygplatser i närheten av resmålet. Eller använd Varsomhelst-sökning om du inte vet precis var du vill åka, utan vill ha olika billiga resmål med en viss temperatur, pris och restid. Eller välj en kategori och hitta nya destinationer som du kanske inte känner till. Allt detta och mer finns på Travoyaz. Klicka här för att prova och söka nu på Travoyaz.se!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *